Varning för Dell!

5 mars, 2010

Läste precis Robert Ashbergs krönika i Aftonbladet ”Det gäller att ha tålamod när datorn går sönder”. Det visar sig att den folkkäre Ashberg har samma dator som jag eller hade kanske jag skall säga. Den gemensamma nämnaren är ett riktigt sorgebarn som går under namnet Dell XPS M2010.

Inte nog med att Dell XPS M2010 går sönder hela tiden, delarna är dyra och Dells supportavdelning är rena skämtet. För min del fick vi ringa både till Irland, Tyskland och Stockholm. Killarna på Irland har nog bäst koll och spelar ganska juste pausmusik i telefon. Tur är det, för samtalen är både långa och många. Killarna i Tyskland har dålig koll på vad saker och ting kostar. Först skulle det vara gratis, sedan skulle det kosta 132.50, bara för att  en stund senare gå upp till 3500 kronor.

Det är egentligen killarna på Dell i Sverige som är värst. De är okunniga, vilket bland annat får som resultat att de springer iväg och frågar sin ”ledare” en massa frågor stup i kvarten. Dell kan inte skicka reservdelar per post utan du måste vara hemma och ta emot reservdelarna. Bara för att göra det än mer spännande vet killarna på Dell inte heller när delarna kommer att skickas och följdaktligen inte heller vilken dag reservdelarna kan förväntas ankomma.

Jag har handlat datorer för c:a 80.000 kronor på Dell genom åren och kommer ALDRIG att göra affärer med dem igen. De säljer enligt min mening undermåliga datorer och backar upp med en än mer undermålig support. Alltså utfärdar jag en varning för Dell: Köp på egen risk och kom inte och gnäll efteråt.

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Ulf Mattisson 1 juni, 2010 kl. 14:52

If you don´t want Hell,
avoid Dell.

Har/Hade en Dell färg laser printer. Dell rekommenderade uppdatering av firmware. Efter uppdatering kommer ett felmeddelande och Dell föreslår då följande på supporten.
– Download and install the latest Firmware Update from Dell Support web page.
-If the newest Firmware reinstall did not solve the problem, replace the ESS Board (moderkort).
* If the ESS Board has already been replaced, replace the Printer.

Således Dell har förstört min printer med sin uppdatering och de tycker jag skall byta ut skrivaren. Hur ****** korkad får man vara utan påföljd.
Köpte printern 2005. Den har varit dyr i drift. Den somnar när den varit inaktiv en stund, kan endast återuppväckas med strömbrytare.
Sicket mög!!!!

Ulf M

Jörgen 1 juni, 2010 kl. 18:13

Hej Ulf,

Tack för din kommentar! Otrolig historia. Om du skall köpa en ny färgskrivare så kan jag rekommendera OKI. De har bra grejer och dagen efter service. Lycka till!

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: